Om oss

Om oss

Lotushallen utvecklades av Boslätts lantbruk i samarbete med Jenny Damm (Lotus Education) flerfaldig världsmästare och tränare inom agility och lydnad.


Det började med en agilitybana utomhus och i takt med Jennys framgångar väcktes funderingar om att kunna träna året runt oavsett väder. Vi bestämde oss då för att bygga om ett av våra före detta svinstall till en uppvärmd och professionell inomhusanläggning för träning av hundar.


Ombyggnaden började våren 2010 och invigningen skedde 14 november 2010. Största utmaningen var att hitta rätt matta som skulle vara skonsam för både hundtassar i farten och dess förare. Slutligen fick vi tag i en matta från USA som visade sig vara bästa tänkbara matta för både hund och förare.


Lotushallen har vi framförallt utvecklat för diverse hundträning men självklart är den öppen även för andra aktiviteter!


Hallen, som ägs och sköts av Boslätts Lantbruk, är belägen i Öinge mellan Halmstad och Falkenberg i Halland. Anläggningen består av en agilitybana ute på gräs och inomhushallen med möjligheter för träning året runt. Naturen kring anläggningen är storslagen med skog, sjöar och stora ängar som inbjuder för en avslappnad och trivsam vistelse.


Hallen är uppvärmd, har måtten 13 x 31 meter och är utrustad med alla balanshinder, hopphinder, långhopp, däck, tunnlar, slalom samt diverse träningshjälpmedel. I hallen finns kök, fikarum, toalett med dusch för dig och din hund, hundburar samt TV att använda om man vill filma och analysera sin träning. Från fikarummet kan man beskåda de som tränar genom ett stort glasparti så att hundar och hundförare kan träna ostört. I samma byggnad finns också ett övernattningsrum med pentry.


I byn finns flera Bed & Breakfast för inkvartering med möjlighet att ha hunden med sig. I trakten finns också två hundpensionat med full service, den ena bara ett par hundra meter från träningsanläggningen.


Vi hjälper gärna till med övriga bokningar såsom boende och inkvartering.


Varmt välkomna!